Publiekreacties van Schokland

Op zondag 11 augustus speelden we onze voorstelling in de oude haven van het voormalig eiland Schokland. Hieronder enkele publieksreacties en foto’s. (met dank aan Grietje Bouman)

Foto: Grietje Bouman

“Ik vond het een prachtig geheel. Ten eerste (ik ben nou eenmaal een kijker) de kleuren, de kleding, de plek, de opstelling, hoe jullie bewogen. De manier waarop de teksten naar het publiek toe zweefden. De muziek die in dienst stond van de tekst maar die ook een eigen waarde had. De windharpen waren heel fijn om te horen. Het moment waarop jullie teksten in de oren van het publiek zeiden was ook bijzonder. Even heel dichtbij. De teksten riepen denk ik bij iedereen herinneringen op aan eigen gebeurtenissen, pestende broertjes enzo 🙂 Heel alledaagse, soms schrijnende verhalen maar door de hele setting werd het magie. Kunst met een hoofdletter!”

Grietje Bouman
Foto: Grietje Bouman

We waren behoorlijk onder de indruk van de voorstelling. Verstaanbaarheid was goed aan de kant waar we zaten.
Toen iedereen in de kring in het midden stond, heb ik weinig verstaan maar van de muziek puur genoten.
Natuurlijk ken ik de tekst ook door hem te lezen, niet uit het hoofd, maar globaal.

Lidwine Dister
Foto: Grietje Bouman

Ik vond het een hele verrassende en prachtige voorstelling! Ik heb er geboeid en ontroerd naar geluisterd en gekeken, maar ook vaak gelachen. 
De muziek was heel mooi en de muzikanten en zangers fantastisch goed. En zo’n mooi geheel van klanken!
Ik heb gemerkt dat ik het ook niet kan uitleggen aan mensen, je kunt het alleen maar ondergaan.

Martelle van ’t Geloof
Foto: Grietje Bouman

De voorstelling heb ik als apart ervaren echt iets voor Oerol! En ik heb genoten van jouw compositie voor de stemmen en de windharp. De gedichten kon ik vaak verstaan en waren leuk als ik ze versta. Ook om te volgen hoe ze getoonzet waren. Ik denk dat het grasveld gecombineerd met mooi weer een meerwaarde heeft boven binnen in een gebouw. Maar dat weet ik natuurlijk niet. Misschien is het akoestisch weer mooier in een kerk.

Sinta Wullur
Foto: Grietje Bouman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: