Miranda Driessen

 

Miranda Driessen studeerde aanvankelijk dwarsfluit en harmonie-en fanfaredirectie aan het Maastrichts Conservatorium om daar uiteindelijk af te studeren als jazz-zangeres en orthopedagogisch muziekbeoefenaar. Zo’n 20 jaar werkte ze als muziekdocent in het speciaal onderwijs en studeerde daarnaast klassieke zang bij Charles van Tassel.

In 2004 meldde zij zich bij het Rotterdams Conservatorium om daar compositie te studeren bij Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans en René Uijlenhoet. Ondertussen was zij actief als ensemble-zangeres op het gebied van de hedendaagse muziek o.a. bij het Asko Kamerkoor. In juni 2017 zong zij tijdens het Holland Festival in de voorstelling Temple of time van Sinta Wullur in het Concertgebouw, Amsterdam.

Haar composities worden behalve in Nederland ook in verschillende Europese landen uitgevoerd door o.a. Orkest De Ereprijs, Asko ensemble, Doelen ensemble, Nieuw Ensemble, Muziektheater De Plaats, en het Kokoro ensemble. Tevens ontving zij opdrachten voor kleinere bezetting van o.a. Scordatura ensemble, Kaoru Iwamura, Makiko Goto, Katerina Konstantourou, Susanne Kessel en Maja Miro Wisniewska.

In 2016 ontving zij een eervolle vermelding bij een door de Universiteit van Bristol georganiseerde internationale compositie competitie dat deel uitmaakte van een langdurig onderzoekstraject naar Mozarabische handschriften uit Noord-Spanje. Haar huidige project Koerikoeloem bouwt voort op haar fascinatie voor deze muziek die sinds de 11e eeuw verloren is gegaan.

%d bloggers liken dit: